Webhotel på internettet
Har du planer om at lave din egen hjemmeside? Så er du nødt til at få oprettet et webhotel. Et webhotel fungerer som ”pladsen” på internettet, hvorpå hjemmesiden befinder sig. Webhotellet sørger for, at andre kan besøge hjemmesiden på internettet. Når du leder efter webhoteller, så findes der mange sider på internettet, hvor du kan oprette en. Det kan anbefales at se nærmere på Hostingguiden, da der her er samlet en oversigt over webhoteller, der findes i Danmark.
At finde det rette webhotel på internettet:
Hostingguiden anbefaler kun danske webhoteller, men det er ikke alle webhoteller der kan ses. Dette skyldes, at hjemmesiden kun anbefaler troværdige webhoteller, der giver brugeren det, som der er behov for. Man kan hurtigt danne sig et overblik over de forskellige webhoteller ud fra tidligere brugers anbefalinger. Det er vigtigt, at man har en god mavefornemmelse når man investerer i et webhotel. Hvis ikke den gode fornemmelse er der, så ender det med at blive en dårlig oplevelse generelt. Det er varierende hvad man ser efter ved webhoteller. Prisen plejer at være en af de afgørende faktorer for valg af webhotel. Nogle af de dyreste webhoteller ligger på et prisleje fra 100 kr. eller mere om måneden, imens de billigste webhoteller koster fra omkring 10 kr. om måneden. De dyre webhoteller har flere ressourcer at kunne tilbyde brugeren, hvilket er årsagen til, at de er dyrere om måneden. Hvis det er første gang at man skal købe et webhotel, så er det erfaringsmæssigt en god ide, at man starter med et billigt webhotel. Når man først har nørklet med webhotellet et stykke tid kan man købe et dyrere et, hvis det viser sig at være en succesoplevelse. Jo dyrere webhotellet er, desto mere attraktivt er det også for andre.
Når man vælger at have et dansk webhotel, så vælger man samtidig at have et dansk domæne. Domænet har noget at sige om hjemmesidens endelse. De danske domæner har altid endelsen .dk, imens det kan variere fra udenlandske hjemmesider. Man kan ikke vælge et dansk webhotel og et udenlandsk domæne. Dette skyldes, at de udenlandske domæner ikke godkender hjemmesider, hvis endelse slutter med .dk. Det er meget forskelligt hvad brugere vælger at kalde deres domænenavn. Hvis hjemmesiden indeholder noget bestemt som f.eks. barnevogn, så kan man inddrage dette ord i domænenavnet.
Typer af webhoteller:
Der findes mange forskellige slags webhoteller, og derfor er der naturligvis også både fordele og ulemper ved dem alle. Unoeuro er et af de billige webhoteller, hvor man for 10 kr. om måneden kan få et webhotel med meget plads. Unoeuro har de mest nødvendige funktioner for nybegyndere og er derfor et oplagt valg, hvis det er første gang man køber et webhotel. Fordelene ved Unoeuro er bl.a. at hastigheden fungerer godt og at man kan koble flere websider til det samme webhotel. Ulemperne er bl.a. at installationen på WordPress ikke kan fungere på en dansk version samtidig med, at man kun kan have en database pr. webhotel, hvilket betyder, at man skal betale mere for ekstra databaser. Meebox er en forholdsvis ny webhoteludbyder på internettet. Meebox tilbyder nogle forskellige webhotel løsninger, hvorved det billigste webhotel koster 2 kr. om måneden + oprettelse. Fordelene ved Meebox er bl.a. at kundeservice er hurtige til at besvare spørgsmål, webhotellerne er driftsikre og hastigheden er hurtig. Ulemperne ved Meebox er bl.a. at WordPress kun kan oprettes op engelsk samtidig med, at deres system indimellem er langsomt.
Når man leder efter et webhotel skal man gøre op med sig selv hvilke krav, som webhotellet skal leve op til. Ved at sammenligne webhoteller kan man hurtigt udvælge et par stykker, lave fordele og ulemper over dem og på denne måde finde ud af hvilket webhotel, der passer bedst til dine behov.
Seneste kommentarer